NIEUWS

FB.jpg

WE MOGEN WEER SAMEN BINNEN TRAINEN!

5 juni 2021

Door de versoepelingen die vandaag-  5 juni - ingaan, mogen er weer binnen groepslessen worden gegeven! Dat bekent dat The Fight Qlub weerbaarheid lessen weer van start kunnen!

Vanaf donderdag 10 juni 2021 vindt The Fight Qlub elke week van 19:00 - 20:00 uur plaats in de van Hogendorphal in Amsterdam.

Ben jij LHBTIQ+ en heb jij altijd al in een veiligere omgeving de kunst van zelfverdediging willen leren? 

En wil jij jouw zelfvertrouwen ook een boost geven? Dan is dit je kans!

Meld je nu aan voor de kickbokslessen van The Fight Qlub van Stichting Colourful Pride Nederland. Tijdens deze lessen leer je hoe je jezelf kunt verdedigen door middel van de basistechnieken uit het kickboksen. Deze technieken oefen je met je trainingspartner en/of op de bokszak. The Fight Qlub trainers zijn queer(friendly) professionals met enorm veel ervaring. De voornaamste doelen van deze lessen zijn het “boosten” van het zelfvertrouwen en om weerbaarder te worden.


*vooral voor de gemarginaliseerde (zwart, van kleur, trans, vrouw, non-binair, migrant & vluchteling) groepen.

Kosten: De lessen zijn op basis van donatie voor de LHBTIQ+ community. 


Meld je nu aan!

English:

Do you identify as LGBTIQ+ and have you always wanted to learn how to defend yourself in a safer space? And would you like to boost your self-confidence? This is your chance! Sign up now for kickboxing classes at The Fight Qlub by Colourful Pride Nederland. During these classes you will learn basic kickboxing techniques to help you defend yourself, and you will practice these techniques with a training partner and/or a punching bag. The Fight Qlub’s instructors are queer, or queer-friendly, professionals with lots of experience. The main objectives of the classes are boosting your self-confidence and becoming more resilient. 


*especially for the marginalized (black, of colour, trans, womxn, non-binary, migrant & refugee) groups.

Costs: The classes are on a donation basis for the LGBTIQ+ community. 

Register now!

Untitled

COLOURFUL PRIDE NEDERLAND X TRANSCREEN FESTIVAL

12 mei 2021

🇳🇱 Dit jaar vindt TranScreen voor het eerst volledig online plaats. Niet alleen kan je films kijken via CultuurTicket en Vitamine Cineville, ook hebben we panels via ZOOM en twee workshops van Colourful Pride Nederland, waarvan er één in de buitenlucht zal zijn. Een opening kan natuurlijk niet ontbreken bij een filmfestival. Vandaar dat we op donderdagavond 13 mei het online festival feestelijk opening. Niet alleen verwelkomt het TranScreen team je bij het festival, ook hebben we speciale bijdrages van filmmaker Fox en performer Mavi Veloso. Hier wil je bij zijn!


Ga naar www.transcreen.eu voor ons volledige programma.


FB event: https://fb.me/e/IisY4Ymi


🇬🇧 This year, TranScreen will take place entirely online for the first time. Not only are there films to watch via CultuurTicket en Vitamine Cineville, but we also have panels through ZOOM and two Colourful Pride Nederland workshops, one even taking place in the open air. No festival is complete without an opening ceremony. Therefore, we’ll have a festive online opening on Thursday evening the 13th of May. Not only will the TranScreen team welcome you to the festival, but we also have special contributions by filmmaker Fox and performer Mavi Veloso. You don’t want to miss this!


Go to www.transcreen.eu for our full program


FB event: https://fb.me/e/IisY4Ymi

Contact
r2l-rood_6.png

TRAINING 'KWETSBAARHEID EN ZELFLIEFDE'

29 april 2021

Op donderdag 29 april vindt de Engelse variant van de interactieve training ‘Kwetsbaarheid en Zelfliefde’ voor Respect2Love plaats!


Er wordt dieper ingegaan op het begrip kwetsbaarheid en de groep maakt kennis met een andere benadering op zelfliefde.

Contact
159900448_112006457620960_82682093831766

REGENBOOG VEILIGHEIDSALLIANTIE

11 januari 2021

De Regenboog Veiligheidsalliantie (RVA) voedt de Gemeente 

met geanonimiseerde incidenten van LHBTQI+ intimidatie, discriminatie en geweld in Amsterdam. Door inzicht te geven in signalen die de veiligheid raken, kan er gericht actie worden ondernomen.

Heb jij onveilige ervaringen meegemaakt in Amsterdam? Neem dan contact met ons op!

IMG_2286_edited_edited.jpg

'THE FIGHT QLUB' VAN COLOURFUL PRIDE NEDERLAND

10 november 2020

Wekelijkse weerbaarheidstrainingen voor de LHBTIQ+ community. Bij 'The Fight Qlub' van Colourful Pride Nederland kun je in een veilige omgeving de kunst van zelfverdediging leren en je zelfvertrouwen een boost geven.
Tijdens de lessen wordt je weerbaar met de basistechnieken van het kickboksen door middel van verschillende trap en stoot bewegingen. 

Contact
IMG_1565.JPG

TRAINING 'KWETSBAARHEID EN ZELFLIEFDE'

24 oktober 2020

Op zaterdag 24 oktober mochten wij een online zoom training geven aan 7 mooie jonge Queer & Trans BIPOC cursisten van Respect2Love (COC Nederland).


In de meeste gevallen hebben BIPOC personen het gevoel niet te zijn opgevoed met het tonen van kwetsbaarheid en openlijk praten over het eigen gevoel. Dit heeft enorm veel invloed op de mate van zelfliefde dat wordt ontwikkeld en hoe er met moeilijke kwesties in het leven wordt omgegaan.

Het doel van de training was om de cursisten zonder dat zij dit bewust door hadden, meer in touch te laten komen met en te praten over hun gevoel. Het onderliggende doel van de training is om een eerste stap te zetten richting het normaliseren van het bespreken van eigen gevoel en tonen van kwetsbaarheid, met een zijstap naar het aangeven van grenzen.

Contact
723B64A1-098B-485D-922C-DD7FBA8931E5_edi

TRAINING 'GRENZEN AANGEVEN' OP BASISSCHOOL SHRI LAKSMI

21 oktober 2020

Op woensdag 21 oktober mochten wij een training "Grenzen Aangeven" op basisschool Shri Laksmi geven. De kinderen uit groep 8 deden het super! Het doel van de training is om de kinderen handvatten te geven om elkaar aan te spreken op gedrag dat ze niet fijn vinden. Door hun eigen gevoel te herkennen en tools te geven om deze bespreekbaar te maken, wordt het minder eng om een grens aan te geven en deze te herkennen bij anderen.

Contact
120521534_775766933213177_85596409821113

SAMEN TEGEN BORSTKANKER

1 oktober 2020

Deze borstkankermaand slaat Colourful Pride de handen ineen met B.O.B tegen Borstkanker NL. (black owned business) om vrouwen (en mannen) met borstkanker te steunen.
Om een steentje bij te dragen aan het Borstkankeronderzoek doneert Colourful Pride, de hele maand oktober, €1,- van elk verkochte Colourful Pride Pin aan Stichting KWF Kankerbestrijding. Jaarlijks verandert het leven van ruim 17 duizend Nederlandse vrouwen – en hun omgeving - dramatisch vanwege de diagnose borstkanker. Door de behandelingen die worden ondergaan, maar ook door de onzekerheid die de ziekte met zich meebrengt. Borstkanker is een ziekte met vele, vaak onbekende gezichten die levens ingrijpend verandert. Onderzoek blijft nodig. Voor iedere vrouw is borstkanker anders. Niet alleen qua behandeling, maar ook qua gevolgen. Van chronische vermoeidheid, seksuele problemen, hartklachten tot onbegrip op het werk en angst voor terugkeer van de ziekte. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Dat zijn jaarlijks meer dan 17.000 vrouwen. Hoewel de overlevingskansen steeds beter worden, overlijden er jaarlijks nog ruim 3.000 vrouwen aan de gevolgen van de ziekte. Ook mannen kunnen de diagnose borstkanker krijgen.

Contact
unnamed.png

COLOURS OF PRIDE COMMISSIE

1 augustus 2020

In samenwerking met Pride Amsterdam is de Colours of Pride commissie opgericht. Met deze commissie streeft Pride Amsterdam naar een meer divers en inclusief Pride Amsterdam.

Website Pride Amsterdam
Instagram%20Profile%20Picture_edited.jpg

VAN IDEE TOT REALITEIT: DE EVOLUTIE VAN COLOURFUL PRIDE NEDERLAND

1 juli 2020

De founder van Stichting Colourful Pride, Sherryl Netteb, zet zich sinds 2010 in voor de BIPOC LHBTIQ+ community. Als diversiteit adviseur, evenementen organisator en internationale dj, creëert Sherryl Netteb met liefde zichtbaarheid en een safer space voor de community. In 2020 wil Sherryl Netteb een initiatief oprichten dat zich continu zal inzetten voor zichtbaarheid en het welzijn van de BIPOC LHBTIQ community door middel van fysieke weerbaarheidstrainingen (zelfverdediging), empowerment activiteiten en feestelijke evenementen.Welkom bij Stichting Colourful Pride Nederland.