top of page

NIEUWS

IMG_9372_edited_edited.jpg
Colourful Pride Dames Voetbaltoernooi Roze Kwaku.png

COLOURFUL PRIDE X MS.JONES PRIDE BOOT 2024!

Een van onze hoogtepunten dit jaar is de Colourful Pride x Ms.Jones Pride boot tijdens de Canal Parade 2024. Hiermee vieren we liefde en diversiteit en geven we extra zichtbaarheid en ruimte aan de biculturele queer vrouw. We zijn trots op onze samenwerking met Ms.Jones, een Community en Feest gericht op lesbische vrouwen, vooral biculturele lesbische vrouwen.

 

Door mee te varen in de botenparade laten we de meevarende zien dat zij er mogen zijn, dat zij gezien worden en net zoveel recht hebben als ieder ander om ruimte in te nemen om hun prachtige zelf te zijn. We hopen dat het publiek zich herkent en gesterkt voelt door onze aanwezigheid.

COLOURFUL PRIDE DAMES VOETBALTOERNOOI ROZE KWAKU

Op zondag 23 juli 2023 vindt het eerst Colourful Pride Dames voetbaltoernooi plaats op Roze Kwaku vanaf 16.00 uur. Zes damesteams [5 vs 5] nemen het op deze Roze Kwaku dag tegen elkaar op en gaan voor de nummer 1 positie van het toernooi. 

-

Colourful Pride is trots op dit historisch moment en de start van deze mooie samenwerking. Colourful Pride wil op deze manier meer zichtbaarheid generen voor vrouwen in het voetbal. 

-

Colourful Pride zorgt voor een mooi spektakel met live djs en een host tijdens de wedstrijden! 

---

met dank aan Queer Amsterdam | COC Amsterdam | Kwaku Summer Festival

2c5b14d6-5307-48d1-819c-902504ee91ea 2.jpg
Blue Purple Tropical Summer Party Event Flyer (Instagram-bericht) (Facebook-omslagfoto).pn

COLOURFUL PRIDE X ASV LEBO DAMES 1

Colourful Pride Nederland is de trotse sponsor van Dames 1 ASV LEBO! 💛🖤⚽️

Colourful Pride zet zich in voor zichtbaarheid van en voor gemarginaliseerde groepen (LHBTQIA+, Zwart, vrouw, van kleur, minder valide en meer).
Ook in de sport is deze zichtbaarheid ontzettend van belang en Colourful Pride is dan ook blij daaraan te kunnen bijdragen.

Colourful Pride wenst de dames heel veel succes, winst en mooie wedstrijden toe!


COLOURFUL PRIDE AFTERPARTY

Zaterdag 6 augustus vieren we de tweede editie van de Colourful Pride Garden Fest EN de allereerste editie van de Colourful Pride After Party!!!! 🤎🖤🌈

Dit wordt een COLOURFUL After Pride Party met verschillende entertainers en Dj’s, een Surinaams Caribische Urban live band en de Dj's van Ms.Jones Soundsystem! 🎊

Queer Stand Up Comedy_Pride (10 x 10 cm)-4.png
The Fight Qlub Queer Kickboxing (Banner (liggend)) (Instagram-bericht)-4.png

QUEER STAND UP COMEDY OP ZATERDAG 6 AUGUSTUS

Queer Stand Up Comedy tijdens de Colourful Pride Garden Fest in de Tuin van de Tolhuistuin op zaterdag 6 augustus.
 

THE FIGHT QLUB PRIDE TOUR 2022

🌈The Fight Qlub Pride Tour 2022!

Naast alle inhoudelijk en feestelijke activiteiten (zoals de Colourful Pride Garden Fest), gaan we met de The Fight Qlub ook deze Pride weer sporten en werken aan onze weerbaarheid! 🥊🥊
Met dank aan de Fight & Power Academy in Amersfoort! 

187241004_253797502929057_8123915587410087394_n_1_25.jpg
DJ Music Nightclub Party Event Animated Instagram Story (Instagram-bericht) (Facebook-omsl

THE FIGHT QLUB X EUROGAMES 2022 NIJMEGEN

Eurogames Nijmegen 2022 is a fully inclusive sporting event. The games will host 19 different sports and approximately 2000 participants at all levels. The Fight Qlub - Queer Kickboxing will start the event at 09:15 uur on Friday July 29th.

Register at www.colourfulpride.nl/evenementen

MS.JONES PARTY

Ms.Jones is weer terug speciaal voor de alle queer women en non binaire personen!

Vrijdag 10 juni in Paradiso Amsterdam.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.colourfulpride.nl/evenementen

zondag 5 juni The Fight Club-3.png
1.png

THE FIGHT QLUB X ZAANPRIDE

In samenwerking met Colourful Pride Nederland organiseert De Zaanse Regenboog op zondag 5 juni The Fight Qlub speciaal voor de ZaanPride.

Locatie: De Stolp, Kerkstraat 12, Koog aan de Zaan

12.30 - 14.30 uur.

Meld je aan via www.colourfulpride.nl/evenementen

THE FIGHT QLUB 1 YEAR ANNIVERSARY

The Fight Qlub - Queer Kickboxing indoor wordt in juni 1 jaar en dat vieren we op Donderdag 2 juni!

Op donderdag 2 juni zijn alle lessen Gratis! 🥊

Aanmelden voor de les om 18:00 of om 19:00 uur kan via www.colourfulpride.nl/thefightqlub

NEW_Facebook visual EN.jpg
IMG_9505.HEIC

QUEER NETWORK AMSTERDAM

Queer Network Amsterdam is Online! 


It is the first time in Amsterdam's LGBTIQ+ history that 22 organizations have committed themselves to one common goal. Queer Network Amsterdam is fighting for a structurally more diverse and inclusive Amsterdam. We do this not only during 1 Pride week but 365 days a year.


In the past year we have created over 130 activities with even more to come! check out the agenda at www.queernetworkamsterdam.com to find these activities. Next week our posters will be spread through the whole city of Amsterdam. We will be visible and loud because no one is free until we all are free. 

Best, 

Blackpride, Colourful Pride, Fite Qlub, MarokQueer Zawia, Papaya Kuir, Queer is Not a Manifesto, Sehaq, Survibes, Stichting Pera, Transketeers,  Trans United Europe, TranScreen, Abou Nawas Festival, Amsterdam Museum, Beards of Berlin, COCAmsterdam e.o., LGBTQI+ Youth Performance Initiative, Pride Photo, Queer Currents, Stichting Art.1 - IQMF Festival, Stichting Inclusief, Stichting OndersteBoven.

#WATDOEJIJ KLASSENTOUR OP HET AMSTERDAMS LYCEUM

In het teken van Paarse Vrijdag 💜 heeft Colourful Pride Nederland dit jaar in samenwerking met Gemeente Amsterdam de campagne #WatDoeJij georganiseerd. Met deze campagne wil Colourful Pride online en offline bewustwording creëren bij jongeren voor discriminatie tegen de lhbtiq+ community.

Op donderdag 9 december, organiseerde Colourful Pride de #WatDoeJijworkshops op Het Amsterdams Lyceum. Tijdens een klassen tour van 8 - 3e jaars klassen, gingen de workshop begeleiders Ewald en Cherinne in gesprek over verschillende scenario’s omtrent lhbtiq+ acceptatie, discriminatie en support. 

Het was een super geslaagde een leerzame dag waarbij we mooie en eerlijke meningen van de leerlingen te horen hebben gekregen. 

❤️🌈Colourful Pride’s prioriteit tijdens de workshops was het creëren van een veilige omgeving en dat is zeker gelukt. Tijdens de workshops zijn er maar liefst 2 leerlingen en 1 leraar uit de kast gekomen. ❤️🌈 

IMG_8421.JPG
BC42597F-4390-49B7-85AE-F90AE6E9F7CB.JPG

#WATDOEJIJ WORKSHOP IN JACO

Met #WatDoeJij wil Colourful Pride online en offline bewustwording creëren bij jongeren voor discriminatie tegen de lhbtiq+ community.

Op zaterdag 12 oktober, organiseerde Colourful Pride de #WatDoeJij workshop in jongerencentrum JACO in Amsterdam. Tijdens deze workshop gingen de workshop begeleiders Ewald en Cherinne in gesprek met jongeren over verschillende scenario’s omtrent lhbtiq+ acceptatie, discriminatie en support. 

Na het gesprek werd de verbinding onderling opgezocht dmv van spelletjes en kickboks oefeningen.

THE FIGHT QLUB - MASTERCLASS

Als afsluiting van het eerste TFQ seizoen, geeft niemand minder dag UFC kampioen Germaine De Randamie een masterclass.

13744E77-9D63-4D79-A917-7E33413A84DB.JPG
IMG_6725.JPG

MS.JONES - QUEER WOMEN SILENT DISCO PARTY

De Ms.Jones silent disco creëerde een safer space voor queer vrouwen tijdens de geldende maatregelen. Het was super fijn om toch nog samen te kunnen genieten.

QUEER STAND UP COMEDY

De Queer Stand Up Comedy was een succes! Volgend jaar organiseren we graag een nieuwe editie! Veel dank aan alle bezoekers en de stand up comedians.

IMG_6718.JPG
IMG_6539.JPG

COLOURFUL PRIDE SEATED GARDEN FEST.

De Colourful Pride Garden Fest. was een super dag. De dag begon met een welkomstwoord van Sherryl Netteb, opgevolgd door gastsprekers van Rainbow Anonymous NL en Roze in Blauw. Na een korte pauze konden we lachen, gieren en brullen met optredens van Queer stand up comedians.
De avonduren was gereserveerd voor de Queer women, waarin genoten kon worden van elkaar tijdens een silent disco party.
Op naar volgend jaar!

THE FIGHT QLUB - QUEER KICKBOXING

Kickboksen voor de Queer community. Wil jij ook trainen in een veiligere omgeving? Meld je nu aan!

IMG_6519.JPG
Kopie van Cinco De Mayo Event Poster-2.png

THE HIDDEN PEARLS EXHIBITION

The Hidden Pearls was een succes. Er waren prachtige kunstwerken te bewonderen van kunstenaars Allison Stomp en Moyca Gort.

COLOURFUL PRIDE PROGRAMMA 2021

Colourful Pride 2021 Programma in Amsterdam! 

Met enorm veel vreugde en dankbaarheid nodigen wij jullie uit voor de allereerste opzichzelfstaande Colourful Pride week 2021 in Amsterdam! 

Kopie van Contemporary Art exhibition Instagram Story-3.png
1.png

THE HIDDEN PEARLS EXHIBITION

Welkom bij “The Hidden Pearls”. 

Bij The Hidden Pearls is er elke editie prachtige kunstwerk te zien en te koop is van de verborgen Parels in de kunst. Kunstenaars van kleur die hun prachtige werk exposeren en delen met de wereld. Wees welkom en wees één van de eersten die verborgen parels in de kunst in huis haalt.


De eerste editie van The Hidden Pearls vindt plaats tijdens Colourful Pride bij Queer Currents op maandag 2 augustus 2021 van 17:00 – 20:00 uur in de Vondel Cs, Vondelpark 3 in Amsterdam.

QUEER STAND UP COMEDY BY COLOURFUL PRIDE

Wij zijn op zoek naar jou!
———————————
Ben jij een cabaretier?
Identificeer jij je als LHBTIQ+er?
Dan zijn wij op zoek naar jou!
Stuur ons een kort filmpje van jouw werk of neem contact met ons op via info@colourfulpride.nl
Aanmelden kan tot en met zaterdag 17 juli!
We kunnen niet wachten om je te zien optreden!

IMG_5397.jpg
IMG_5188.jpg

REGENBOOG VEILIGHEIDSALLIANTIE

Colourful Pride is aangesloten bij de Regenboog Veiligheidsalliantie

In Amsterdam ben je vrij om te zijn wie je wilt zijn en om te houden van wie je wilt houden. Om jezelf te kunnen zijn, is het gevoel van veiligheid nodig. Lhbtiq+ personen hebben in Amsterdam echter te maken met intimidatie, geweld en discriminatie. Dat is onacceptabel en hierdoor staat het recht om in vrijheid jezelf te zijn in onze stad onder druk.


Daarom ondertekenden op 30 juni 2021 26 maatschappelijke groepen en organisaties*, burgemeester Femke Halsema, wethouder Rutger Groot Wassink en Hoofd Operaties en lid van de eenheidsleiding van de Amsterdamse politie Pim Jansonius een samenwerkingsovereenkomst. Wij vormen met elkaar de Regenboog Veiligheidsalliantie (RVA) om de veiligheid van de regenbooggemeenschap in Amsterdam te vergroten.

*De deelnemende organisaties en groepen zijn: Alle Kleuren Oost, Beards of Berlin, COC Amsterdam, Colourful Pride, Emancipator, Fairspace, Gaykrant, #ikbenhetzat, LGBT Youth Initiative, Meldpunt Discriminatie (MDRA), OndersteBoven, Pink Marrakech, Pride Amsterdam, Pride & Sports, Queer Currents, Queer Horecaoverleg, Queer is not a Manifesto, Regenboogloket, Roze in Blauw Amsterdam, Roze Links, Sex Matters, Stop Straatintimidatie, Tijgertje LHBTI Krav Maga, Trans Amsterdam, Trans United Europe, Women & Pride.

THE FIGHT QLUB OP DE RESPECT2LOVE PICKNICK

Vandaag weer een hele leuke samenwerking! Vandaag geven we een The Fight Qlub | LGBTIQ+ Kickboxing training geven bij de Respect2love Picknick!

——————

Fun fact:

According to Dr. Rose Windale of Healthzine.org, kickboxing helps you release endorphins which will give your mood a boost and help you feel more confident.

——————

Colourful Pride

FB.jpg
Untitled

WE MOGEN WEER SAMEN BINNEN TRAINEN!

Door de versoepelingen die vandaag-  5 juni - ingaan, mogen er weer binnen groepslessen worden gegeven! Dat bekent dat The Fight Qlub weerbaarheid lessen weer van start kunnen!

Vanaf donderdag 10 juni 2021 vindt The Fight Qlub elke week van 19:00 - 20:00 uur plaats in de van Hogendorphal in Amsterdam.

Ben jij LHBTIQ+ en heb jij altijd al in een veiligere omgeving de kunst van zelfverdediging willen leren? 

En wil jij jouw zelfvertrouwen ook een boost geven? Dan is dit je kans!

Meld je nu aan voor de kickbokslessen van The Fight Qlub van Stichting Colourful Pride Nederland. Tijdens deze lessen leer je hoe je jezelf kunt verdedigen door middel van de basistechnieken uit het kickboksen. Deze technieken oefen je met je trainingspartner en/of op de bokszak. The Fight Qlub trainers zijn queer(friendly) professionals met enorm veel ervaring. De voornaamste doelen van deze lessen zijn het “boosten” van het zelfvertrouwen en om weerbaarder te worden.

 

*vooral voor de gemarginaliseerde (zwart, van kleur, trans, vrouw, non-binair, migrant & vluchteling) groepen.

Kosten: De lessen zijn op basis van donatie voor de LHBTIQ+ community. 

 

Meld je nu aan!

COLOURFUL PRIDE NEDERLAND X TRANSCREEN FESTIVAL

Dit jaar vindt TranScreen voor het eerst volledig online plaats. Niet alleen kan je films kijken via CultuurTicket en Vitamine Cineville, ook hebben we panels via ZOOM en twee workshops van Colourful Pride Nederland, waarvan er één in de buitenlucht zal zijn. Een opening kan natuurlijk niet ontbreken bij een filmfestival. Vandaar dat we op donderdagavond 13 mei het online festival feestelijk opening. Niet alleen verwelkomt het TranScreen team je bij het festival, ook hebben we speciale bijdrages van filmmaker Fox en performer Mavi Veloso. Hier wil je bij zijn!


Ga naar www.transcreen.eu voor ons volledige programma.


FB event: https://fb.me/e/IisY4Ymi

r2l-rood_6.png
159900448_112006457620960_82682093831766

TRAINING 'KWETSBAARHEID EN ZELFLIEFDE'

Op donderdag 29 april vindt de Engelse variant van de interactieve training ‘Kwetsbaarheid en Zelfliefde’ voor Respect2Love plaats!


Er wordt dieper ingegaan op het begrip kwetsbaarheid en de groep maakt kennis met een andere benadering op zelfliefde.

REGENBOOG VEILIGHEIDSALLIANTIE

De Regenboog Veiligheidsalliantie (RVA) voedt de Gemeente 

met geanonimiseerde incidenten van LHBTQI+ intimidatie, discriminatie en geweld in Amsterdam. Door inzicht te geven in signalen die de veiligheid raken, kan er gericht actie worden ondernomen.

Heb jij onveilige ervaringen meegemaakt in Amsterdam? Neem dan contact met ons op!

IMG_2286_edited_edited.jpg
IMG_1565.JPG

'THE FIGHT QLUB' VAN COLOURFUL PRIDE NEDERLAND

Wekelijkse weerbaarheidstrainingen voor de LHBTIQ+ community. Bij 'The Fight Qlub' van Colourful Pride Nederland kun je in een veilige omgeving de kunst van zelfverdediging leren en je zelfvertrouwen een boost geven.
Tijdens de lessen wordt je weerbaar met de basistechnieken van het kickboksen door middel van verschillende trap en stoot bewegingen. 

TRAINING 'KWETSBAARHEID EN ZELFLIEFDE'

Op zaterdag 24 oktober mochten wij een online zoom training geven aan 7 mooie jonge Queer & Trans BIPOC cursisten van Respect2Love (COC Nederland).


In de meeste gevallen hebben BIPOC personen het gevoel niet te zijn opgevoed met het tonen van kwetsbaarheid en openlijk praten over het eigen gevoel. Dit heeft enorm veel invloed op de mate van zelfliefde dat wordt ontwikkeld en hoe er met moeilijke kwesties in het leven wordt omgegaan.

Het doel van de training was om de cursisten zonder dat zij dit bewust door hadden, meer in touch te laten komen met en te praten over hun gevoel. Het onderliggende doel van de training is om een eerste stap te zetten richting het normaliseren van het bespreken van eigen gevoel en tonen van kwetsbaarheid, met een zijstap naar het aangeven van grenzen.

723B64A1-098B-485D-922C-DD7FBA8931E5_edi
120521534_775766933213177_85596409821113

TRAINING 'GRENZEN AANGEVEN' OP BASISSCHOOL SHRI LAKSMI

Op woensdag 21 oktober mochten wij een training "Grenzen Aangeven" op basisschool Shri Laksmi geven. De kinderen uit groep 8 deden het super! Het doel van de training is om de kinderen handvatten te geven om elkaar aan te spreken op gedrag dat ze niet fijn vinden. Door hun eigen gevoel te herkennen en tools te geven om deze bespreekbaar te maken, wordt het minder eng om een grens aan te geven en deze te herkennen bij anderen.

SAMEN TEGEN BORSTKANKER

Deze borstkankermaand slaat Colourful Pride de handen ineen met B.O.B tegen Borstkanker NL. (black owned business) om vrouwen (en mannen) met borstkanker te steunen.
Om een steentje bij te dragen aan het Borstkankeronderzoek doneert Colourful Pride, de hele maand oktober, €1,- van elk verkochte Colourful Pride Pin aan Stichting KWF Kankerbestrijding. Jaarlijks verandert het leven van ruim 17 duizend Nederlandse vrouwen – en hun omgeving - dramatisch vanwege de diagnose borstkanker. Door de behandelingen die worden ondergaan, maar ook door de onzekerheid die de ziekte met zich meebrengt. Borstkanker is een ziekte met vele, vaak onbekende gezichten die levens ingrijpend verandert. Onderzoek blijft nodig. Voor iedere vrouw is borstkanker anders. Niet alleen qua behandeling, maar ook qua gevolgen. Van chronische vermoeidheid, seksuele problemen, hartklachten tot onbegrip op het werk en angst voor terugkeer van de ziekte. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Dat zijn jaarlijks meer dan 17.000 vrouwen. Hoewel de overlevingskansen steeds beter worden, overlijden er jaarlijks nog ruim 3.000 vrouwen aan de gevolgen van de ziekte. Ook mannen kunnen de diagnose borstkanker krijgen.

unnamed.png
Instagram%20Profile%20Picture_edited.jpg

COLOURS OF PRIDE COMMISSIE

Aug 2020 - Aug 2021
In samenwerking met Pride Amsterdam is de Colours of Pride commissie opgericht. Met deze commissie streeft Pride Amsterdam naar een meer divers en inclusief Pride Amsterdam.

VAN IDEE TOT REALITEIT: DE EVOLUTIE VAN COLOURFUL PRIDE NEDERLAND

De founder van Stichting Colourful Pride, Sherryl Netteb, zet zich sinds 2010 in voor de BIPOC LHBTIQ+ community. Als diversiteit adviseur, evenementen organisator en internationale dj, creëert Sherryl Netteb met liefde zichtbaarheid en een safer space voor de community. In 2020 wil Sherryl Netteb een initiatief oprichten dat zich continu zal inzetten voor zichtbaarheid en het welzijn van de BIPOC LHBTIQ community door middel van fysieke weerbaarheidstrainingen (zelfverdediging), empowerment activiteiten en feestelijke evenementen.Welkom bij Stichting Colourful Pride Nederland.

Nieuws: Nieuws
bottom of page